Glaszetter | Dubbelglas | Isolatieglas | Kozijnen | Ramen | Deuren

Bespaar veel geld met HR++ isolatieglas

Dubbelglas, isolatieglas, thermopane, HR glas, HR++ glas, gelaagd, veiligheidsglas, inbraakwerend glas

Bent u op zoek naar een glaszetter voor het plaatsen van isolatieglas?

Wilt u ook een lagere energierekening door plaatsing van dubbelglas? Met een slecht geïsoleerde woning stookt u voor de buitenlucht. Door plaatsing van HR++ isolatieglas bespaart u al snel honderden euro's per jaar. Door uw woning te isoleren, wordt de warmte beter vastgehouden in huis. Plaatsing van HR++ isolatieglas bespaart u op de gasrekening, omdat u veel minder gas verbruikt.

Door uw woning te isoleren, wordt de warmte beter vastgehouden in huis.
Door plaatsing van HR++ glas bespaart u op de energierekening, omdat u veel minder gas verbruikt voor verwarming.
 
 Meer wooncomfort
 Besparing door lagere stookkosten
 Milieuvriendelijk
 Inbraakwerend
 Geluidsisolerend
 HR++ glas isoleert 5 keer beter dan enkelglas en 2,5 keer beter dan gewoon dubbelglas
 Binnen een dag geplaatst!
 10 jaar Wilt u ook een lagere energierekening? HR++ isolatieglas bespaart u honderden euro’s per jaar. Met een slecht geïsoleerde woning stookt u voor de buitenlucht. Door uw woning te isoleren, wordt de warmte beter vastgehouden in huis. Plaatsing van HR++ glas bespaart u op de energierekening, omdat u veel minder gas verbruikt voor verwarming.

Erkende glaszetter: u krijgt 10 jaar garantie op isolatieglas

Glas plaatsen laat u toch graag over aan de vakman? Wij plaatsen het glas volgens de NEN-normen. Dit geeft u de zekerheid dat het glas correct is geplaatst. U bent hierdoor verzekerd van de volledige fabrieksgarantie op het glas en problemen zoals lekkage of scheuren in de ruit worden hierdoor voorkomen. U krijgt 10 jaar garantie bij het plaatsen van nieuw isolatieglas. 

Isolatieglas: de mogelijkheden 

Onder isolerend glas vallen alle soorten glas die beter isoleren dan enkel glas. Isolerend glas bestaat uit twee, soms drie, glasplaten met daartussen een ruimte, de zogeheten spouw. Tegenwoordig wordt in plaats van gewoon dubbel glas meestal isolerend glas gebruikt met hoog rendement (HR++).

Hieronder alle soorten isolerend glas op een rij:  

 • gewoon dubbel glas
 • HR
 • HR+ glas
 • HR++ glas
 • HR+++ glas
 • Geïsoleerd glas in lood

De voordelen van HR++ isolatieglas:

 • Meer wooncomfort
 • Besparing door lagere stookkosten
 • Milieuvriendelijk
 • Inbraakwerend
 • Geluidsisolerend
 • HR++ glas isoleert 2,5 keer beter dan gewoon dubbelglas
 • Binnen een dag geplaatst!
 • 10 jaar garantie

Leidse glashandel, glaszetter, dubbelglas, ramen, isolatieglas, glas in lood, Leiden

 

Isolatieglas beter door argon en coating

In de spouw tussen de glasplaten zit droge lucht, of een soort gas. Die van gewoon dubbel glas is gevuld met droge lucht. Tussen de glasplaten van HR++ en HR+++ (en het meeste HR+) glas zit een edelgas, meestal argon. Edelgassen isoleren beter dan droge lucht.

Aan de binnenzijde van alle HR glassoorten zit ook een coating (laagje), dat de isolatie nog meer verbetert. De coatings weerkaatsen namelijk de warmte, maar laten het zonlicht grotendeels door. Het soort glas is herkenbaar aan de aanduiding (HR, HR+ en HR++ ) tussen de glasplaten in. Als u twijfelt komen wij graag bij u langs voor advies en een vrijblijvende offerte.

Dubbelglas: de isolatiewaarde kiezen
Hoe goed glas isoleert, hangt af van de zogeheten U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolerende werking. HR+++ glas is uit oogpunt van energiebesparing de beste keuze. Maar vanwege de hoge kosten wordt het alleen gebruikt voor woningen waarin de hoogste energiebesparing wordt nagestreefd. HR++ glas biedt bijna net zo’n hoge energiebesparing, maar tegen lagere kosten. HR++ wordt dan ook het meest gebruikt.

Denk ook aan uw kozijn
Ook kozijnen hebben een U-waarde, aangezien via het kozijn warmte verloren kan gaan. Houten of kunststof kozijnen hebben een lagere U-waarde dan kozijnen van aluminium: ze isoleren dus beter. Indien uw kozijnen, ramen en deuren in slechte conditie zijn kan het verstandig zijn deze tegelijk met het glas te vervangen. Lees meer over nieuwe kozijnen .

Nieuwe kozijnen isoleren veel beter

Indien uw kozijnen, ramen en deuren in slechte conditie zijn kan het verstandig zijn deze tegelijk met het glas te vervangen. Wanneer u isolatieglas laat plaatsen is niet alleen de isolatiewaarde van het glas van belang. Denkt u ook aan de tochtige niet goed (aan-) sluitende kozijnen, ramen en deuren. Ramen en deuren van oudere woningen hebben vaak een dikte tussen 3 en 4 cm. Dat is niet dik genoeg om HR++ van bijna 2,5 cm dikte in te kunnen plaatsen. Dit kan in dit geval alleen door de sponningen waar het glas in zit, groter te maken door deze te frezen en gebruik te maken van opdekglaslatten.

Isolatieglas, nieuwe kozijnen, ramen en deuren

Nieuwe ramen en deuren worden tegenwoordig standaard minimaal 5,6 cm dik gemaakt zodat er voldoende ruimte is voor het isolatieglas. Isolatieglas plaatsen in nieuwe kozijnen en ramen is voordeliger. Als u alleen glas vervangt in bestaande kozijnen, dan zijn de kosten voor het plaatsen in verhouding hoger. Dit heeft er mee te maken dat de kozijnen geschikt gemaakt moeten worden om het veel dikkere isolatieglas te plaatsen. Het is daarom in veel gevallen verstandig bij renovatie tegelijk nieuwe ramen en deuren te plaatsen of de kozijnen in zijn geheel te vervangen. Hierdoor bereikt u optimale isolatie, comfort en veiligheid. Nieuwe kozijnen, ramen en deuren hebben bovendien een veel langere levensduur en onderhoudscyclus en voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van isolatie, inbraakwerendheid en duurzaamheid. U bent dus ook minder geld kwijt aan onderhoud omdat nieuwe ramen, kozijnen en deuren minder vaak geschilderd hoeven te worden.

Energiebesparing en het milieu
Verlaging van het energieverbruik is niet alleen goed voor uw portemonnee, het is ook beter voor het milieu. Uw energieverbruik neemt af door goede isolatie van uw huis: door isolatieglas gaat minder warmte verloren en de verwarmingsketel hoeft minder hard te stoken. Gemiddeld verbruikt een woning voor centrale verwarming ongeveer 1.200 m3 gas. Als enkel glas wordt vervangen door HR++ glas, kan dat in een woning met 20 m2 glas gemiddeld 315 tot 460 m3 gas per jaar besparen. Het vervangen van enkel glas door HR++ glas, leidt dus tot aanzienlijke verlaging van uw energieverbruik.

Besparing met dubbelglas
U bespaart met HR++ glas op de energierekening, omdat u minder gas verbruikt voor verwarming. Hoeveel gas u jaarlijks bespaart, hangt af van het soort glas en het vertrek (woonkamer, keuken of slaapkamer). Waar u normaal al weinig stookt, bespaart u netto ook minder. Ook hangt de besparing af van uw stookgedrag en het aantal uur dat u gemiddeld thuis bent.

 

Klinkbouw Totaalonderhoud: dé specialist in verantwoord totaalonderhoud

Bent u op zoek naar een aannemer, loodgieter, glaszetter, schilder, houten kozijnen, ramen, deuren, isolatieglas, dubbelglas, vervangen ramen en deuren, houtrot, timmerbedrijf, HR++ isolatieglas plaatsen, schilderwerk, herstellen houtrot, buitenschilderwerk, zinken dakgoten, dakrenovatie, vervangen goot, gescheurd lood vernieuwen, dakwerk, verhelpen lekkage, onderhoud, schilder, glashandel, glas in lood, enkel glas vervangen door isolatieglas, hardhouten kozijnen, vervanging ruit dubbelglas, isoleren, restauratie, renovatie. Vraag hier direct online een vrijblijvende offerte aan.  

 

Klinkbouw aannemer, loodgieter, schilder en glaszetter in Leiden en Den Haag