Gevelrenovatie en voegwerk

Reiniging en bescherming van gevels gebeurt over het algemeen omwille van de levensduurverlenging van het bouwwerk en om esthetische redenen.  Oude gevels worden gereinigd omdat vervuiling, zoutuitbloeiïngen, alg- en mosgroei tot schade kunnen leiden. Uit onderzoek is gebleken, dat van bekende bouwschadegevallen 40% vocht als oorzaak heeft. Het tegengaan van vocht in de gevelconstructie, bijvoorbeeld door hydrofobering, behoort tot één van de belangrijkste beschermingsmethoden.

Bij verouderd voegwerk kan zich vuil en vocht tussen de stenen vormen. Dat leidt tot vorstschade, breuken en afschilfering van gevelstenen en vochtproblemen. Verouderd voegwerk kan uitgehakt of uitgeslepen worden, dit is afhankelijk van de breedte van de voeg. De vervuilde gevel kan gereinigd worden door middel van vochtstraaltechniek of kokendheet water techniek. Impregneren voorkomt vochtproblemen, vorstschade en aanhechting van vuil.

Voegen is belangrijk voor het aanzien en behoud van het metselwerk. Voor het aanzien kunnen verschillende soorten voegwerk toegepast worden. De kleur kan variëren van licht tot heel donker. Voor het behoud van het metselwerk is voegen belangrijk omdat er zich dan geen vuil en vocht tussen de stenen kan vormen. Als dit wel het geval is kan dit zeer schadelijk zijn voor het metselwerk, tast de stenen aan bij vorst en zorgt voor vochtproblemen in huis. Vernieuwen van uitgesleten of verzand voegwerk zorgt ervoor dat de gevel weer in perfecte staat wordt gebracht.

 

voegen

Klinkbouw Totaalonderhoud: dé specialist in verantwoord totaalonderhoud

Bent u op zoek naar een aannemer, loodgieter, glaszetter, schilder, houten kozijnen, ramen, deuren, isolatieglas, dubbelglas, vervangen ramen en deuren, houtrot, timmerbedrijf, HR++ isolatieglas plaatsen, schilderwerk, herstellen houtrot, buitenschilderwerk, zinken dakgoten, dakrenovatie, vervangen goot, gescheurd lood vernieuwen, dakwerk, verhelpen lekkage, onderhoud, schilder, glashandel, glas in lood, enkel glas vervangen door isolatieglas, hardhouten kozijnen, vervanging ruit dubbelglas, isoleren, restauratie, renovatie. Vraag hier direct online een vrijblijvende offerte aan.  

 

Klinkbouw aannemer, loodgieter, schilder en glaszetter in Leiden en Den Haag