Stukadoorwerk

Waarom kiezen voor stukadoorwerk?

Stukadoorwerk wordt toegepast om een ruwe wand of plafond een mooie afwerklaag te geven. Stucwerk is vaak de "finishing touch" en maakt een bouw of verbouwing helemaal af. Het zorgt niet alleen voor meer woongenot:  de waarde van een woning stijgt door vakkundig aangebracht stucwerk. Niet in de laatste plaats vanwege het praktische nut, goed gestuukte muren bevorderen immers de thermische isolatie, zijn brandvertragend en vochtwerend! U kunt bij ons terecht voor alle soorten wand – en plafondafwerking zoals traditioneel stukadoorwerk, machinaal stucwerk, spackspuitwerk, sierpleister, renovatie en restauratie, sierlijsten, ornamenten en sierschouwen.

Pleisterwerk

Pleisterwerk is het schilderklaar maken van wanden en/of plafonds of het behangklaar maken van wanden. Na het aanbrengen van de pleisterlaag kan deze in alle door u gekozen kleuren worden gesausd. Pleisterwerk is op dit moment één van de meest toegepaste afwerkingen voor zowel wanden als plafonds.

Glad pleisterwerk

Glad pleisterwerk is een moderne wandafwerking. De pleisterlaag wordt handmatig op de huidige ondergrond aangebracht en bevat geen (korrel) structuur. De ondergrond dient daarna eerst voorbehandeld te worden waarna de ondergrond voorzien wordt van schilderwerk. Glad pleisterwerk is onderhoudsvriendelijk en vlekken en verontreinigingen kunnen gemakkelijk en eenvoudig per wandgedeelte worden overgeschilderd.

Sierpleister afwerking wand en/of plafond

Sierpleister is er in diverse soorten, waarvan spachtelputz de meest bekende is. Het is geschikt voor allerlei ondergronden. Bij de wandafwerking dient eventueel een voorbehandeling plaats te vinden. Sierpleister is in verschillende kleuren en verschillende korrelgroottes verkrijgbaar.

Schuurwerk wanden en plafond

Schuurwerk is een wandafwerking met fijne zandkorrels erin. De schurende, ronddraaiende beweging bepaalt het uiterlijk. Schuurwerk is een gipsachtige afwerking en kan worden afgestreken met een wolkachtig of vlamachtig effect. De stukadoor maakt hiervoor met een spons een draaibeweging. Door toevoeging van fijne zandkorrels geeft dit een rustieke uitstraling.

Klinkbouw Totaalonderhoud: dé specialist in verantwoord totaalonderhoud

Bent u op zoek naar een aannemer, loodgieter, glaszetter, schilder, houten kozijnen, ramen, deuren, isolatieglas, dubbelglas, vervangen ramen en deuren, houtrot, timmerbedrijf, HR++ isolatieglas plaatsen, schilderwerk, herstellen houtrot, buitenschilderwerk, zinken dakgoten, dakrenovatie, vervangen goot, gescheurd lood vernieuwen, dakwerk, verhelpen lekkage, onderhoud, schilder, glashandel, glas in lood, enkel glas vervangen door isolatieglas, hardhouten kozijnen, vervanging ruit dubbelglas, isoleren, restauratie, renovatie. Vraag hier direct online een vrijblijvende offerte aan.  

 

Klinkbouw aannemer, loodgieter, schilder en glaszetter in Leiden en Den Haag